Layar Keinsafan



Dream with Me
Hamza Namira
Dream with me,
Of a tomorrow that’s coming,
And if it doesn’t come,
We’ll bring it ourselves.
We’ll stride upon this path,
Our many footsteps will lead us to our dream.

Dream with me,
Of a tomorrow that’s coming,
And if it doesn’t come,
We’ll bring it ourselves.
We’ll stride upon this path,
Our many footsteps will lead us to our dream.

No matter how many times we fall,
We’ll be able to rise again,
Find the way through, challenge and defy the dark clouds,
We’ll find our night transformed into a thousand days,
Only if we dream.

No matter how many times we fall,
We’ll be able to rise again,
Find the way through, challenge and defy the dark clouds,
We’ll find our night transformed into a thousand days,
Only if we dream.

Dream with me my friend,
Our footsteps will shorten the distance
I care about my innocent dream
Whatever it may be


It will stand beside us
No matter how long our journey becomes
Even if we become lost, my friend,
Our reunion will rally us toward our dream,
Towards our dream,
Towards our dream,
Towards our dream.
Towards our dream,
Towards our dream,
Towards our dream,
Towards our dream,
Only if we dream.



DREAM OF SOMEDAY EVERYONE UNDERSTAND AND
RESPECT EACH OTHER - TO THE WORLD GREATEST
PEACE AND HARMONIES - NO WAR

[TESTI CODE] : TEsti Cinta dan yang Sewaktu dengannya

Assalamualaikum dan salam semuanya buat pengunjung/peminat dunia photography/pejuang seni dan lain-lain yang sudi menziarahi blog photo ana. Didalam blog ini akan mengunakan dwi bahasa,yakni BI & BM.Namun begitu ana minta maaf sekiranya terdapat broken english dan bahasa kampung yang sukar difahami oleh anda..


Blog ini hanya sekadar ingin berkongsi hobi ana terhadap digital photo art.. yakni merangkumi seni pengeditan/pengubahsuaian/pengabungan/ and street art.Disini juga ana akan berkongsi minat terhadap bidang sastera(Sajak/puisi dll) samada dalam bahasa english dan juga dalam bahasa kebanggsaan.

Segala photo disini dibenarkan dicopy/dipublish site anda tetapi dilarang tegas anda mengubah originality seni digital ana melainkan setelah mendapat keizinan.

Bagi sahabat-sahabat yang dah copy jangan lupa menjadi mengikuti perkembangan blog ini. Bagi yang mahu mengedit photo hasil karya seni ana perlu minta izin,then kena tinggalkan comment kat bahagian photo tersebut. DAN sila emailkan photo yang anda telah edit kepada alamat email pena ana di (greenbuble_ump@yahoo.com). Bagi Photo yang terpilih ana akan publish sini dan kredit kepada anda.

Syukran kepada semua,maaf jika terdapat kekurangan tersalah bahasa dan etc. Jangan lupa tinggalkan KOMEN anda di setiap post.Segala teguran anda akan ana adaptasikan dalam karya seni digital yang akan datang..






Testi/comment image code for myspace,friendster,etc







Testi/comment image code for myspace,friendster,etc










Testi/comment image code for myspace,friendster,etc






Testi/comment image code for myspace,friendster,etc
*Kata-kata yang dihantar oleh : zunnur_ain29@yahoo.com
Moga kita semua dapat mengambil iktibar dan pengajaran darinya.






Kesemua image diatas menggunakan layout yang sama,ana dapat menjimatkan masa setelah dapat menghasilkan satu template image. DEngan itu,ana cuma mengubah perkataan yang berada dipermukaan layer tersebut. Technique yang digunakan adalah blending mode,crop,curves,texture... bagi rakan-rakan seakidah anda boleh rujuk testi islamic di blog ana selepas ini.ado

9 Response to "[TESTI CODE] : TEsti Cinta dan yang Sewaktu dengannya"

  1. islividish says:
    December 24, 2009 at 11:22 PM

    salam...anta kata leh post kata2 ciptaan sndri, n then anta leh wat kn testinya ye?
    ana kirimkn ye...=)

  2. Akh Ahmad Safuan ibn. Abdul Razak says:
    December 24, 2009 at 11:47 PM

    salam.. insyaAllah bleh...asalkan karya itu xlagha udah baik..

  3. islividish says:
    December 25, 2009 at 5:59 AM

    eh comelnye..hehe
    syukran

  4. Akh Ahmad Safuan ibn. Abdul Razak says:
    December 25, 2009 at 10:29 PM

    syukran,jzlh

  5. Nur Ain JaMaLi says:
    December 27, 2009 at 7:40 AM

    xla akhi...sy mntk buatkan tu, sbb ayat tu dtg dr ilham lps tlg seorg sahabat yg tgh dilanda fitrah manusia yg akhi mksudkan tu...jd, nk prcantikkan lg, sy suh akhi watkan testi disamping tlg promote hasil kreativiti akhi ;)

  6. Akh Ahmad Safuan ibn. Abdul Razak says:
    December 27, 2009 at 3:37 PM

    owah begitukah..asif..terslh pla..andainya fitrah itu dipelihara dgn agama,insyaAllah akan baik..jika tidak ia boleh jath smpi hkm hrm(mendekati zina).. pesan kt shbt,hati2lah jg hati.. kalau xdpt jg hati,baik nikah je.. bg testi nikah yg saya buat kat atas tue.. barulah halal.. meskipun fitrah,Rasulullah dan Sahabat2nya tidak pernah bercouple sblm kahwin.. sbb dulu,bila jth cinta,minta org tgh sampaikan,lalu nikah then cinta.. kan halal.lg cepat,barakah itu ada jika niat krn Allah..insyaAllah bahgia dunia akhirat..

  7. Nur Ain JaMaLi says:
    December 28, 2009 at 5:15 AM

    betul apa yg akhi smpikn...syukran sudi brkongsi pndgn, insyaallah akn sy smpikn...shbt sy fhm akn prkara ni n dah pn temu jwpn sbnr, cume d phk lelaki yg ...hmmm, fhm2la xsume org nk cuba btul2 fhm mkna cinta yg ada nilai yg sbnr2nya...kita doakn saje moga semua faham spt apa yg kita faham, moga Allah tunjuk dan prmudahkan.

  8. yna_kawaii says:
    March 1, 2010 at 9:32 AM

    salam...hm..saya ada kongsi ur creations in my blog..makasih~:)

  9. Akh Ahmad Safuan ibn. Abdul Razak says:
    March 1, 2010 at 5:22 PM

    salam... syukran,sebarkan pada sahabat handai agar kita sama2 mendapat manfaat darinya.. insyallah

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails